Despre noi

Grădiniţa cu Program Prelungit Ostroveni 1 (GPPO1), este situată în orașul Râmnicu Vâlcea, in cartierul Ostroveni,  10 minute la pas, de centrul orasului.

Spaţiul grădiniţei este distribuit pe clase pentru antepreşcolari şi preşcolari, bibliotecă/centru de informare şi documentare, bucătărie, spălătorie, spaţii sanitare, secretariat, spaţiu destinat echipei manageriale, contabilitate, casierie, birou administraţie, spaţii pentru depozitare materiale didactice, spaţiu CEAC.

Personalul este calificat pentru funcţiile pe care le ocupă si aproximativ 300 de prescolari si anteprescolari frecventeaza zilnic grădiniţa.

Activităţile se desfaşoară după un Curriculum stimulativ și plăcut, condus de abilități, care încurajează creativitatea, centrat pe dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială a copiilor, pe capacităţi și atitudini față de învăţare, limbaj si comunicăre, premise ale citirii şi scrierii, pe remedierea precoce a eventualelor deficiențe de dezvoltare. Exista programe pentru Curriculum opţional si programe pentru activitati extracurriculare.

Metodele de predare/invǎţare sunt diversificate, inovatoare de înaltă calitate într-un mediu de îngrijire și susținere, de la traditional la Montessori şi Reggio Emilia. Prescolarii de vârste diferite, de la 2 ani la 6 ani participă la activităţi mai mult experimentând, în care descoperă informatiile, cu  materiale didactice ce se adreseaza tuturor simţurilor, ajutând copiii la o cunoaştere totală.

 

Exista computere în fiecare sală de clasă, fiecare profesor putând apela la instrumente TIC pentru a face predarea/invǎţarea atractivă şi integrată, cu oportunități egale pentru toţi copiii de a deveni elevi capabili, încrezători și siguri de sine. Unicitatea fiecărui copil este recunoscută de la început prin comunicarea eficientă și parteneriatul cu familia.

Toate politicile școlare sunt disponibile la cerere si pot fi vizualizate ca fișiere pdf: politica privind prezența (termenul de concediu); politica de protecție a copilului; tratarea comportamentelor violente, abuzive sau amenințătoare în cadrul grădiniţei; politica de predare/învățare, politica unică de egalitate; planul de accesibilitate școlară; politica de comportament și disciplină; politica împotriva agresiunii; politica și procedurile împotriva hărțuirii; politica de confidențialitate; politica de protecție a datelor; cultul colectiv; politica vizitatorilor; educație socială, morală, spirituală și culturală; politicile curriculare.

Profesorii grădiniţei colaboreaza, în cea mai mare rețea de profesori din lume, eTwinning Live, cu mii de profesori, elevi, școli, părinți și autorități locale, învață unii de la alții și fac schimb de bune practici și idei, lucrează împreună și organizează activități pentru preşcolarii lor, interacționează, analizează, iau decizii, se respectă reciproc și dobândesc competențe specifice secolului al XXI-lea.